Krugerův NP

27.11.2008 16:38

Vzhledem k počasí, které v Pilanesbergu panovalo, jsme vsadili na jistotu a přejeli jsme do Krugerova NP. Zdržovali jsme se ve střední části parku a dosáhli obratníku kozoroha, kde jsme stanuli jednou nohou v tropech a druhou v subropech. Kruger je největší  (má rozlohu asi jako Belgie) a nejstarší Jihoafrický park a prohlédnout si ho úplně celý je záležitost minimálně jednoho týdne. My jsme zde vystřídali tři kempy a všechny byly dobře vybaveny zvlášť "čudlík", který když zmáčnete teče vařící se voda, jsme moc ocenili zvlášť s přihlédnutím k počtu čínských a jiných polévek, které tu člověk zvládne sníst...:-)

Na zvířata byl Kruger opravdu hodně štědrý. Ostatní parky v tomto směru strčí hravě do kapsy. Poprvé jsme tu spatřili hyeny, krokodýly, ptáky marabu...Absolvovali jsme tu noční projžďku s průvodcem, při níž jsme viděli prvního hada, lvice spící na cestě...

Ráno při balení stanů nás vždy čekalo překvapení v podobě různých potvůrek, které se nám pod něj přes noc schovaly...had, opravdu velcí pavouci, štír...no měli jsme prostě obrovské štěstí, jak říkal vedoucí naší výpravy :-)

V tomto parku naše cesta na severovýchod končila a obracela se zpátky na jihozápad do Kapského města.

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode