Londýn březen 09

10.03.2009 17:54

Tak konečně se dočtete jak bylo v Londýně...:-) Letenky se mi podařilo sehnat od nízkonákladovky za docela slušné peníze. Vyplatí se weby těchto společností sledovat kvůli slevám. Po přistání na letišti Luton nás odvezl minibus, který jsme měli zaplacený předem (tuto dopravu nabízala naše letecká společnost) do centra Londýna. I přesto, že v Čechách byl na konci února ještě "mráz", v Londýně bylo příjemných 12°C a v parcích vše kvetlo. O památkách se zmiňovat nebudu, jelikož jsou notoricky známé. Určitě ale stojí za to vidět je na vlastní oči.

 

Doprava v Londýně

V centru Londýna si můžete vybrat z několika způsobů dopravy - metro, autobus, nebo vyhlídkové autobusy. My jsme pro přesun zvolili klasickou městskou hormadnou dopravu. Důvod je prostý, je nejlevnější a z dvoupatrového autobusu je hezký výhled. Pro představu denní jízdenka na bus stojí 3,80 liber, na metro přes 7 liber a vyhlídkový autobus, který jezdí po vytyčené trase stojí 24 liber na 2 dny.

 

Ubytování

V Londýně jsem strávila celkem 4 dny. Ubytování tu není nic laciného a na 3 noci stojí víc než letenky :-). Navíc nečekejte žádný luxus, ale vzhledem k tomu, že se do hotelu půjdete jen vyspat, ničemu to nevadí. Náš hotel byl od centra vzdálen cca 3 km. I proto jsme autobus hojně využívali. 

 

Vřele doporučuji koupit si před cestou průvodce. Můžete si tak předem celý výlet naplánovat a o nic důležitého nepřijdete :-) 

 

 

Buckingham palace

V Green parku 

V Green parku

V Green parku

Horse guards palace

Big Ben & Houses of Parliament

London eye & London Aquarium

Tower Bridge

Swiss RE Tower

Tower of London

Trafalgar Square

Piccadilly circus

Horse guards

V Hyde parku

V hyde parku

Royal Albert Hall

Science and Natural History Museum

Science and Natural History Museum

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode